SEO и мнението на Гугъл за криптираните връзки

SEO за целите на уебсайта. Вътрешно СЕО, външно СЕО, Black hat, White hat, линкове, социални мрежи, онлайн репутация и още, и още. Да притежаваш сайт е сравнително лесно изпълнима задача, но да притежаваш успешно класиращ се и популярен уебсайт съвсем не е! Бранда www.eXtremeSEO.net се занимава с всички тънкости на СЕО оптимизацията за сайт. Все пак качествената оптимизация е тази, която извежда сайта на предните места, заедно с добре оформената платена реклама онлайн. Стъпките към успеха онлайн са точно три – добре изработен уебсайт, качествено оптимизиран и целенасочено рекламиран. Важна част от оптимизирането на сайт за търсачките се оказа криптирането на връзката! Затова ще поразмишляваме малко повече над въпроса.

SEO на уебсайт и криптирането на връзката – ползи!

Определено тенденцията един сайт, да преминава към криптирана връзка, е възходяща в положителната посока. Така нареченият HTTPS е много важен и за потребителите онлайн, и за Гугъл най-вече. Основните причини за това са следните:

SEO на сайт, който има криптирана връзка дава много по-голяма сигурност. Тук става въпрос за данните на онлайн потребителите. Не си мислете, че това се отнася, както преди само за онлайн магазините. Категорично не! Всеки сайт събиращ някаква информация за онлайн потребителите, има нужда от криптиране на връзката. Реално погледнато всеки уебсайт има форма за Контакт най-малкото, където потребителя попълва лична информация. Тоест криптирането е важен фактор за класирането, вярвате или не! То до голяма степен е свързано и с преживяването на потребителя, така че не е за пренебрегване.

За целите на доброто SEO е добре да знаете, че от 2017-та насам, Гугъл официално премина към криптираните връзки на сайтовете и обяви, че това е фактор в класирането на един сайт, колкото и малка тежест да има! При това всички уебсайтове, които нямат HTTPS – ще се показват в червено в браузъра на Гугъл, което означава за потребителя – сайта не е сигурен. Следователно, ако вашият сайт е такъв, потребителите в голяма степен ще отбягват да го посещават. Оптимизацията на един сайт има доста капани. Макар и ясна от прагматична гледна точка, нещата в мрежата са обект на минутна промяна, така че и оптимизацията с цел SEO е добре да ги следва. www.eXtremeSEO.net ви предлагат най-добрата и съвременна оптимизация, която да направи сайта ви полезен, предпочитан и видим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *