Препоръчаните билки за отслабване от народните лечители

Като публична личност и се налага да изглеждам добре, жизнена и с много енергия за дългите работни дни.
Природните методи за справяне с определени здравословни състояния и болести са отлична мярка и лечение не само заради доказания си ефект, но и заради ниската степен на странични ефекти. В тази връзка, съществуват и билки за отслабване, които биха ви помогнали да се справите с излишните килограми, без да е нужно да гладувате, да се изтощавате във фитнес залата или да прибягвате до било то вредни, или прекалено скъпи продукти. bilki-za-otslabvaneНародните лечители са препоръчвали различни билки за отслабване през годините и вековете, но следващите, определено, се смятат за най-популярните и най-силните, когато става въпрос за бърз и видим ефект:

 1. Коприва

Вероятно я обичате сварена, под формата на супа, но активното й действие срещу излишните килограми се наблюдава най-силно в прясен, суров вид. Копривата е показала отлични резултати по време на изследвания, отразяващи благоприятното й въздействие върху метаболните процеси.

 1. Кориандър

Една от любимите ни подправки за ориз – кориандърът – има не по-малко магическо действие срещу излишните мазнини по тялото. Кориандърът е естествен диуретик, но в същото време изиграва съществена роля в нормализирането функциите на чревния тракт и стомаха.

 1. Глухарчето

Всички сме чували за десетките полезни свойства на глухарчето, но когато става въпрос за билки за отслабване, глухарчето печели битката за най-бързо постиганите резултати. Интересен е фактът, че в случая трябва да приемате глухарчето под формата на чай и то като отвара от корените на растението.

 1. Майчин лист

Последно, но не по важност, ще споменем и майчин лист – мощното прочистващо средство, включително и при проблеми със затлъстяването. С тази билка за отслабване обаче трябва да сте особено внимателни, защото с нея може да се предозира, а като страничен ефект от предозирането бихте могли да получите и сериозни коремни болки или продължителен запек.

8 коментара към “Препоръчаните билки за отслабване от народните лечители”

 1. Кориандърът наистина действа. За огромна радост никога не съм имала самата аз проблеми с наднорменото тегло, но една близка приятелка дълги години се опитваше да отслабне и опита, какво ли не. Именно благодарение на това растение тя се справи с излишното тегло. За другите билки не бях чувала, че помагат при наднорменото тегло. Изключително полезно блогче на Надежда Белелиева. Запазвам си го в любимите четива и ще се радвам да прочета скоро и други любопитни статии.

  1. Сериозно ли? Аз страдам от този проблем и от две години се старая да отслабна, но ефект няма почти никакъв. Ходила съм и на лекари, но казват че нямам проблем с метаболизма или хормонален. Всичко ми е наред, а съм с тегло над нормата. Ще опитам и тази билка, за която казвате. Записвам си блога на Надежда Белелиева в любими.

 2. Имам нужда да сваля 5-6 килограма и ще опитам дадените съвети в блога на Надежда Белелиева. Надявам се да има положителен ефект.

 3. За съжаление голяма част дори и от младото поколение страдат от затлъстяване. Все по-често виждам деца на по 9-10 години, които са доста пълнички и за съжаление причината най-често е липсата на хранителна култура на родителите, като вследствие на това хранят децата си нездравословно. Смятам, че този материал в блога на Надежда Белелиева е изключително полезен за тези, които искат да си помогнат при справянето с този така разпространен проблем днес като затлъстяването.

 4. В 21 век наднорменото тегло е изключително сериозен проблем, който води след себе си и множество заболявания. Важно е да учим децата си да се хранят не само здравословно, но и да водят активен начин на живот. Не знаех обаче, че и копривата може да помогне при тази битка с излишните мазнини. Много полезен и любопитен блог. Надявам се Надежа Белеиева и занапред да ни радва с такива приятни и полезни четива.

 5. Излишните килограми и мазнини са бичът на 21 век. Важно е да се вслушваме в по-възрастното поколение и в дейните съвети като тези на Надежда Белелиева, ако иска искаме да видим бързи резултати.

 6. Бих искала да добавя и аз един много ефикасен метод за справяне с излишното тегло, г-жо Надежда Белелиева. Моя близка приятелка го изпробвала и съм сигурна, че действа. Става въпрос за топлото влажно обвиване с билки и усилени тренировки. Трудно е, няма да споря, но ефект има.

 7. Интересна и познавателна статия. Важно е населението да бъде добре информирано за подобни народни начини за справяне с излишното тегло. Хубаво би било да се публикува и статия в блога на Надежда Белелиева за това кои билки биха били полезни, ако напротив искаме да качим теглото. Аз лично страдам от този проблем. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *