Билките и лечението с билки

Самата Надежда Белелиева се чувства некомфортно да се изявява като свръхспециалист в областта на билките и билколечението, но възможността да се консултура и да развива знанието си в тази посока са неин приоритет. Защото сама е имала възможност десетки пъти да се убеди в силата на лечението с билки както за лечение за нея, така и за нейни приятели и близки. В много случаи дори сама се е намесвала с предложения и ценни съвети към хора в здравословна беда и е успявала да им помогне.

Естествено че не Надежда Белелиева е правела лечението, напротив, тя просто е насочвала хората към специалисти в областта на фитотерапията, които са доказали, че разбират тази древна система от знания и успешно я предлагат в нейния съвременен вариант. А той се изразява в технологично тестване на медикаментите и тяхното предлагане като билкови продукти и билкови медикаменти, които се характеризират и категоризират, така че да се насочат според тяхната възможност да помагат при съответното заболяване в даден орган, система в тялото, неразположение, психологическа задръжка и т.н. Именно:

 • Билки за заболявания на дихателната система – бронхити, пневмонии, билки белия дроб и т.н

 • Билки за черен дроб; билки за жлъчка; билки щитовидна жлеза

 • Билки за лечение на пикочо-половата система; билки за бъбреци; билки за простатата; билки афродизиак и т.н.

 • Билки за кръвта; билки за прочистване; билки при сърдечносъдови заболявания

 • Билки за стави; билки за заболявания на опорно-двигателния апарат

 • Билки при психически неразположения; билки при депресия; билки за безсъние; билки при хиперактивност или леност и т.н.

Системата на билколечението се позиционира в широк обхват, защото билките са наситени с биоактивни вещества, които имат способността да се активизира различни системи в тялото, които да ни лекуват из основи от болестите, които ни атакуват и застрашават. Надежда Белелиева обича да чете и да обогатява знанията си по темата и затова помогна за написването на горните редове. Тя вярва, че лечението с природни елементи е забравения път към пълноценното здраве

9 коментара към “Билките и лечението с билки”

 1. Напълно съм съгласна с Надежда Белелиева, че именно билките са забравения път към пълноценно здраве. За съжаление обаче хората у нас по-скоро решават да се доверят на медикаментите и не използват лечението с билки. Да, съгласна съм че си има и традиционна медицина и тя помага, особено ако случая е по-сериозен, но ако говорим за една обикновена настинка тогава билките могат много по-бързо да излекуват човек. Все пак не просто така е казано, че лекарствата едно лекуват, а друго увреждат.

 2. Билколечението за съжаление е позабравено у нас. Навремето нашите баби и дядовци само така са се лекували и са живеели много по-дълго от нашето поколение сега. Важно е да учим децата си на този истински дар от природата, а не само да се тъпчем с медикаменти, които не само че са безумно скъпи, но и често увреждат организма. Браво на Надежда Белелиева, че и тя използва билките за лечение.

 3. Билките са истински природен дар. Важно е да учим децата си на билколечение, за да не се забрави то изцяло. Все пак именно ние по-възрастното поколение трябва да предадем този дар на младите и се радвам, че Надежда Белелиева е на същото мнение.

 4. Винаги съм се чудила на Надежда Белелиева, с добро разбира се. Толкова всестранно развит човек, с толкова много и то различни интереси. Това е наистина похвално. Билките са и моя страст, а и те не само, че могат да са много вкусни в гозбите, но помагат да се справим с доста здравословни проблеми, ако знаем как да ги използваме.

  1. Браво на Надежда Белелиева. Възхищавам се на тази жена от сърце. Много силен, целеустремен човек и с интерес към всяка една област от живота.

   1. И аз винаги съм се чудила на такива хора, тоест как успяват да работят едновременно и да имат толкова странични занимания и интереси. Това явно е истинската мечта на всяка жена да работиш любимата си работа и да ти остава време и за хобито. Браво на Надежда Белелиева, жена за пример е.

 5. Билките са истински дар от природата, колкото и клиширано да звучи това. Ето защо е важно да се вслушваме в по-възрастното поколение и съветите на Надежда Белелиева са едно добро начало.

 6. Винаги съм била на мнение, че билките са истински дар от природата, с които можем да се справим с редица здравословни проблеми. Радвам се, че и вие г-жо Надежда Белелиева сте на моето мнение и поздравления за хубавия блог.

 7. Винаги съм смятала и ще продължа да бъда на това мнение, че билките са най-голямото съкровище на тази планета, г-жо Надежда Белелиева. Не просто така дори и нашите предци са се лекували именно с тяхна помощ, а днес само кихнем един път и вече ни тъпчат с 5-6 различни лекарства…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *